Man som säljer blommor

Sälja blommor på stan

Om du vill tjäna pengar utan alltför stora investeringar så är ett sätt att sälja blommor på stan. Allt du behöver är en spann, blommor, växel och starka ben, och sen är det bara att sätta igång och tjäna pengar. Som du säkert förstår så är en nyckel till framgång att köpa blommorna för mindre pengar än du sedan säljer dem. Ett sätt att hitta billiga blommor och buketter är att leta efter det du vill sälja på svenskablombud. Det kan också vara värt att fundera över vid vilka tider på dygnet du vill jobba med blomsterförsäljning. Utöver detta så behöver du också bestämma dig för hur du gör din marknadsbedömning, det vill säga bestämmer dig för hur stort lager du tror att du kan sälja.

Välj smart tillfällen

För att maximera din försäljning så väljer du lämpligtvis ett tillfälle när det är mycket folk i rörelse. Människorna omkring dig ska också vara potentiella kunder, så en morgon på väg till jobbet i kollektivtrafiken är inte det bästa tillfället, trots mycket folk. Istället får du fundera på när människor i rörelse kan tänkas köpa blommor, spontant, till någon. En fredag kväll på väg hem, eller på väg till en romantisk restaurangmiddag en helgkväll är troligare tillfällen för dig att få sålt blommor. Ett klassiskt tillfälle för rosförsäljning är också i samband med utomhuskonserter på sommaren, men då är också konkurrensen troligen större.

Buketter och utbud

Var och när du har tänkt sälja blommorna påverkar vilken typ av blommor du vill erbjuda, och också vilket utbud du behöver ha. Om du tänker bedriva torghandel behöver du ett större utbud och mer varierade buketter än om du tänker försöka sälja rosor med lång stjälk styckvis utanför krogen på helgnätter. Ett större utbud och dyrare buketter kräver ett större kapital för dina inköp. Att välja en annan styckblomma än den klassiska långstjälkade rosen vid ambulerande försäljning kan ge dig en konkurrensfördel och skilja dig från övriga försäljare.