Pengar och spel

Att slösa bort pengar på spel!

Först måste du förstå att spelande är slöseri med tid och viktigast av allt ett slöseri med DINA surt förärvda pengar! Ha detta i åtanke och påminna dig själv att du måste sluta spela och samtidigt inse att du har ett allvarligt spelproblem, det är ingen idé att förneka det. Förnekandet kommer aldrig att hjälpa dig utan kommer bara att se till att problemet växer! Många människor anser att de själva inte har något problem med sitt spelande så länge de vinner tillbaka sina pengar. Men plötsligt en dag så har förlusterna blivit fler än vinsterna och du har omedvetet bildat ett spelberoende! Oavsett detta försöker du gång på gång vinna tillbaka dina förluster och höjer gärna insatserna ju längre tiden går! Har du någonsin haft starka känslor eller tankar när du har spelat? Var ärlig mot dig själv om du vill sluta spela eftersom det alltid är nummer ett när det kommer till att sluta.

Pengar och spelOm du har för mycket fritid i ditt liv, säg efter jobbet. Samtidigt som du har en del pengar, kan många gånger spelandet se ut som en lösning på att ta sig ur denna tristess. Detta är ofta en anledning till att folk börjar spela.

Ser du själv som en person som inte pratar om ditt spelande och som ständigt försöker dölja det genom bortförklaringar eller ibland rent av lögner. Om du kan känna igen dig i detta är det ett stort varningstecken på att saker och ting börjar gå åt helt fel håll. Många gånger är det en person i ett förhållande som har ett problem men som ofta lyckas hålla detta hemligt för sin partner. Vad som är viktigt här och som kan anses lika viktigt som att vara ärlig mot sig själv är att vara ärlig mot sin partner så att ni öppet kan diskutera det där du kan få en ärlig input från din partner om det är så att du har ett problem eller inte. Allt som ofta är det vad som krävs, någon annans perspektiv på dina handlingar. Men som sagt, här krävs det från din sida att du är ärlig och inte håller ditt spelande för dig själv.

spelberoendeTittar man på beteendet hos spelberoende personer kan man se att motivationen ibland kan försvinna helt och tas över av spelberoendet. Allt spelaren gör handlar om poker eller nästa satsning och tillslut kan man förlora kontakten med verkligheten på grund av detta. Därifrån är det motivationen som försvinner, vilket gör det ännu svårare att sluta. Om missbrukaren då inte vill sluta, är situationen riktigt allvarlig.

Finns det anledningar att stanna hemma från jobbet eller skolan för ditt spelandes skull? Då är det dags att inse problemet och att det har vuxit sig såpass stort att det tar över din vardag.

Spelberoende är Beteende där du är mindre social kan också vara ett tecken. Många gånger drar man sig ur sociala situationer där personen i fråga behöver spel för att fylla detta tomrum. Allt från poker, bingo eller att betta på sport.

Spelberoende är allvarligt oavsett vem du är. Det kan göra att du blir asocial, ensam, och leda till att du förlorar ditt jobb om du inte handskas med problemen. Dessutom, är du som vän skyldig att påpeka när du ser dina vänner uppvisa symptom på spelberoende. Så, tänk på de symtom som nämnts ovan och vem vet, kanske du en dag räddar en vän från att hamla i problem. Detta missbruk kan vara förödande, där botemedlet är folk som bryr sig!

Save

Save

Pinterest

Spar Pengar, BLI rik OCH DIN Hantera Privatekonomi

Medium

Email Subscribers

Besök oss